Tanja Ilic – Styrelseordförande

Tanja Ilic är i dag vd för Ab Nanol Technologies Oy.

Tanja har en bakgrund från flera olika chefsposter och ett flertal branscher. Hon har nyligen lämnat posten som vd för Svensk Fastighetsförmedling, och hade innan det arbetat i företagsledande ställning på NasdaqOMX, Atos Origin och Tacton Systems, samt i ett antal olika roller på Ericsson. Tanja har arbetat med internationella företag, turn-aroundföretag, och expansioner och startup-åtgärder på nya marknader. Hon har erfarenhet som styrelseledamot för Nord Pool Clearing ASA och European Energy Exchange och som styrelseordförande för Team Sportia.

Tanja har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm och en kandidatexamen i idrott och hälsa. Hon är en certifierad styrelseledamot och deltog i Styrelsekraft-programmet.

Ordförande sedan2019
AktieinnehavSe Insyn
Oberoende i förhållande till Bolaget och dess ledning, och i förhållande till större aktieägare.

Jyrki Eklund – Styrelseledamot och Verkställande direktör

Jyrki Eklund har bidragit till implementeringen av företagshälso- arbetet som en del av företagsledningsarbetet. Han har varit in- blandad i olika projekt, till exempel med det finska Arbetshälsoin- stitutet, och har tillsammans med dem introducerat nya idéer inom företagshälsoarbetet för olika yrkesgrupper. Innan han tillträdde tjänsten hos Aino Health Management Oy arbetade Jyrki inom teknikkonsultområdet hos Nedecon Oyj. Han var ansvarig för in- ternationaliseringsprojekt på både styrelse- och ledningsnivå, och han arbetade även som regionchef i Singapore med Sydostasien som sitt ansvarsområde.

Ledamot / VD sedan2016 / 2016
AktieinnehavSe Insyn
Oberoende i förhållande till större aktieägare.

Troy Suda – Styrelseledamot

Troy Suda är Chief Product Officer på Ticketmaster International. Han ansvarar för att definiera och implementera Ticketmasters produktstrategi på 28 olika marknader i Europa, Latinamerika, Asien, Australien och Nya Zeeland. Troys team består av Produktledning, Produktstrategi och Designexperter i UK, Sverige, Kanada, Tyskland och Australien. Han är baserad på Ticketmaster Internationals huvudkontor i London, UK.
Troy har över 15 års erfarenhet från produktutveckling, produktledning och produktmarknadsföring, samt framgångsrikt arbete inom finansiella tjänster, e-handel, detaljhandeln och resebranschen. Troy har haft ett antal seniora roller inom välkända varumärken i Europa, bland annat ledarroller på Hotels.com (Expedia Inc) och Lonely Planet. Han har också under 10 år haft olika roller inom marknadsföring, strategi och produktutveckling hos det australiensiska företaget Coles Group & Myer.
Efter studier på ett antal universitet på olika platser i världen så har Troy både en Bachelor of Business (Marketing) och en Master of Commerce (E-Commerce). Han har bland annat studerat på RMIT University (Melbourne), The University of Melbourne och Columbia Business School (New York).

Ledamot sedan2020
AktieinnehavSe Insyn
Oberoende i förhållande till Bolaget och dess ledning, och i förhållande till större aktieägare.

Daniel Koob – Styrelseledamot

Daniel Koob är grundare och Managing Partner i Gulf Connect Ltd., ett internationellt strategikonsultföretag, med huvudkontor i London, som fokuserar på strategiska partnerskap, disruptiva affärsmodeller, och investment-förmedling. Daniel har en bred bakgrund inom strategikonsultbranschen, från bland annat Arthur D. Little, ZS Associates Inc. och Dr. Heinz Koob Management Consulting. Hans fokus är på att hjälpa startup-företag såväl som multinationella företag, private equity-bolag och suveräna stater att uppnå sina tillväxtmål genom att skapa och implementera effektiva strategier. Daniel är en fyrspråkig ledare, med erfarenhet av projekt i över 50 länder, och har specialiserat sig på att identifiera tillväxtmöjligheter för sina klienter på både mogna och växande marknader, genom organiska ansatser, partnerskap och fusioner och förvärv (M&A), med mätbara resultat.

Daniel har en MBA (“Diplom-Kaufmann”) från Mannheims universitet i Tyskland och är godkänd som CFA.

Ledamot sedan2019
AktieinnehavSe Insyn
Oberoende i förhållande till Bolaget och dess ledning, och i förhållande till större aktieägare.

Klas Bonde – Styrelseledamot

Klas Bonde är VD och grundare av PEAK-IT (numera Centric Professionals AB) och driver idag hela den nordiska IT-konsultverksamheten inom Centric. Efter de parallella ekonomi och datastudierna vid Luleå tekniska universitet har Klas, via bland annat en startup inom e-handel, haft en rad ledande befattningar på olika IT-bolag i Sverige.

Klas är också sedan 2013 engagerad i Almega Kompetensföretagens styrelse.

Ledamot sedan2019
AktieinnehavSe Insyn
Oberoende i förhållande till Bolaget och dess ledning, och i förhållande till större aktieägare.

Jukka Räikkönen – CTO

Jukka Räikkönen återkom till Aino Health Management i september 2016. Tidigare var han chef för Service Operations hos Aino under åren 2012–2014. Utanför Aino har Jukka har tillbringar över 17 år hos Nokia Networks. Där arbetade han i olika befattning- ar inom olika serviceverksamheter, till exempel med kundsupport och projektledning samt kvalitet och processutveckling. Han hade både globalt och regionalt ansvar och var baserad i Stillahavsre- gionen och i Latinamerika under mer än 5 år. Dessutom har Jukka varit CIO på ett börsnoterat företag i Finland och har erfarenhet av arbete med företagsrådgivning.

CTO sedan2016

Johan Strömberg  – Director Business Development & Consulting

Johan har 20 års erfarenhet från att bygga, men också sälja fö- retag, företrädesvis inom B2B och lösningsförsäljning. Johan har varit VD, affärsområdeschef och managementkonsult i stora inter- nationella företag som Microsoft och Arthur Andersen, men också start-ups inom SaaS lösningar. Johan har också 20 års ledar och coaching erfarenhet.

Director Business Development & Consulting sedan2018

Jochen Saxelin – CFO

Jochen Saxelin har tidigare arbetat som revisor på KPMG, och innan han kom till Aino arbetade han som controller på Nedecon Oyj.

CFO sedan2016

Ewa Johansson – Chief Commercial Officer

Ewa Johansson har mer än 25 års erfarenhet från internationell försäljning och marknadsföring. Hon startade sin karriär i Berlin, Tyskland, och arbetade där för ett antal svenska dotterbolag. Hon har under hela sin karriär varit kommersiellt ansvarig för den tyska marknaden. Hon har varit involverad i utveckling och etablering av SaaS-lösningar inom flera företag och har varit kommersiellt ansvarig för dotterbolag i UK, Tyskland, Frankrike, Kanada och USA. Hennes senaste anställning var som Managing Director and Senior Vice President Sales för ett svenskt SaaS-företag i Tyskland, där hon också var baserad i två år.

Ewa är också styrelseledamot i Svenska handelskammaren i Tyskland.

Chief Commercial Officer sedan 2019

Petra Lindgren – CMO

Petra Lindgren har mer än 15 års erfarenhet från marknadsföring och kommunikation inom IT-sektorn där hon mestadels har jobbat med marknadsföring och kommunikation av SaaS-lösningar. Petra startade sin karriär som management trainee in om Tele2-gruppen och har en examen i marknadsföring och organisation från University of Northern Colorado.

CMO sedan2019

Jaana Pylvänen – COO och Head of Service Development

Jaana är en erfaren ledare och operativ chef med erfarenhet från innovativa och skalbara branscher. Hon har internationell erfarenhet inom Telekom, design och fastighetsbranschen.
Jaana har en lång karriär inom stora företag såväl som tillväxtföretag och som en fokuserad drivkraft inom innovation och projektledning globalt. Hon har drivit globala förändringsprojekt på Nokia Networks i 12 år. Jaana har också varit Innovation Director på ett unicorn-företag samt drivit export av finsk utbildning. Hon har även erfarenhet som entreprenör. Jaana brinner för mångfald på arbetsplatsen och jobbar ideellt som mentor inom start-up-världen.

COO och Head of Service Development sedan 2019

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra användarupplevelsen, analysera besökstrafik, anpassa innehåll och rikta annonser. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Se avsnittet vår sekretesspolicy.