Aino Health AB tecknar avtal med ArcelorMittal

Aino Health Germany GmbH har tecknat ett avtal med det tyska stål och gruvbolaget ArcelorMittal om att använda Ainos tjänster för hälsoadministration vid fabriken i Neuwied. Affären är den första på den tyska marknaden för Aino Health.
LinkedInFacebookTwitterEmail

Affären innebär att ArcelorMittal använder Aino Healths plattform och tjänster för hälsoadministration under en utvärderingsperiod om cirka sex månader, med start från mars 2018. ArcelorMittal har en möjlighet att expandera lösningen till andra enheter. Affären betecknas som strategiskt viktig av Aino Health.

I projektet ingår att hantera och minska hälsorelaterade kostnader samt att stötta HR-avdelningen och linjeorganisationen med korrekt information och verktyg för att nå ArcelorMittals mål inom området personalhälsa.

Projektet omfattar datainsamling och analys av statistik, workshops och implementering av den digitala plattformen HealthManager. Aino Health bistår kunden med förändringsarbete och stöd till personalansvariga chefer i linjeorganisationen.

– Den tyska marknaden är strategiskt viktig för oss. Ordervärdet är i det här läget inte det viktigaste utan det är att vi får ett kvitto på att våra lösningar och produkter också möter tyska krav, säger Jyrki Eklund, VD på Aino Health.

ArcelorMittal är världens ledande stål- och gruvbolag. Bolagets filosofi är att producera säkert och hållbart stål gör det till den ledande leverantören av kvalitetsstålsprodukter i alla stora marknadssegment inklusive bilindustrin, byggindustrin, produktion av hushållsapparater och förpackningsindustrin. ArcelorMittal har närvaro i 60 länder och ett industriellt fotavtryck i 18 länder.

Denna information är sådan information som Aino Health AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 februari 2018 kl. 14:30 CET. 

För mer information, kontakta gärna:

Jyrki Eklund, VD, Aino Health AB
Tel: +358 400424221 eller e-post jyrki.eklund@ainohealth.com

Peter Seeger, VD, Aino Health Germany GmbH
Tel: +49 1511 6949 184 eller e-post peter.seeger@ainohealth.com

www.ainohealth.com 

Om Aino Health (publ)

Aino Health är den ledande leverantören av lösningar inom Corporate Health Management och är för privata och offentliga organisationer vad läkare är för människor. Företagets kompletta system av IT-baserade tjänster minskar sjukfrånvaron, sänker relaterade kostnader och förbättrar affärsresultat genom ökad produktivitet och engagemang hos organisationens anställda då hälsa, välbefinnande och säkerhet blir en integrerad del av det vardagliga arbetet.

Aino Health AB (publ) är listat på Nasdaq Stockholm First North (Ticker: AINO) med Erik Penser Bank, 08-463 83 00, som Certified Adviser.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra användarupplevelsen, analysera besökstrafik, anpassa innehåll och rikta annonser. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Se avsnittet vår sekretesspolicy.