Aino Health Management investerar i internationella verksamheter och tjänsteutveckling

LinkedInFacebookTwitterEmail

På den internationella marknaden råder stor efterfrågan på Aino Health Managements lösningar för administration av företagshälsa och arbetsförmåga, och företaget håller nu på att öppna kontor i Sverige och Tyskland.

Aino HealthManager är ett system för administration av medarbetarnas arbetsförmåga och övervakning av effekterna av olika åtgärder som främjar arbetsförmågan. Systemets effektivitet bygger dels på effektiva metoder för registrering av sjukfrånvaro, dels på samarbetet mellan företag och företagshälsofunktionerna.

”Även om olika länder och marknader har sina egna särdrag är dessa metoder i allmänhet tämligen universella. Detta skapar möjligheter för Aino HealthManager och möjliggör export av våra tjänster. Vi bestämde oss för att ta steget in på de svenska och tyska marknaderna, men våra lösningar för hantering av arbetsförmåga är efterfrågade även på andra marknader”, säger Jyrki Eklund, vd och koncernchef för Aino Health Management.

Försäljningen i Sverige och Tyskland övervakas från Lund i Sverige med Marco Baron som chef för försäljning och marknadsföring i de två länderna. Han har bred och varierad erfarenhet av försäljning av internationella tjänster och lösningar och tillträdde sin nya tjänst 15 augusti 2016.

Aino Health Management investerar i utveckling av lösningar för hantering av arbetsförmåga och har utsett Johannes Verwijnen till chef för internationell forskning och utveckling från 1 september 2016. Han har omfattande erfarenhet av systemutveckling från IT-branschen i Finland och andra länder. För närvarande är han baserad på företagets huvudkontor i Helsingfors.

Aino Health Management fungerar som en partner för sina kunder inom proaktivt hälsoarbete. Företaget förbättrar sina resultat när företagen tar väl hand om medarbetarnas arbetsförmåga och har god kontroll på de hälsorelaterade kostnaderna. Med hjälp av Ainos verktyg kan företagen ha riskerna för sjukfrånvaro och arbetsförmåga under kontroll samt förbättra medarbetarnas hälsa och optimera hälsovårdstjänsterna:

– Professionella administrationstjänster för optimering av företagshälsovårdens innehåll, effektivitet och kostnader

– Ledningssystem och hälsorelaterade samtalstjänster som minskar sjukfrånvaron och håller kontroll på riskerna för sänkt arbetsförmåga

– Tjänster för analys och permanent förbättring av medarbetarnas arbetsförmåga och för minskad risk för förtidspensionering

Mer information:

 

Aino Health Management Oy

Jyrki Eklund, CEO, tel. +358 400 424 221

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra användarupplevelsen, analysera besökstrafik, anpassa innehåll och rikta annonser. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Se avsnittet vår sekretesspolicy.