Aino Health tecknar avtal med Sjuksyrra AB

LinkedInFacebookTwitterEmail

På grund av ökad efterfrågan på Aino Healths erbjudande och fortsatt förstärkning av skalbarhet har Aino Health tecknat avtal med Sjuksyrra AB. Sjuksyrra AB är ett bemanningsföretag inom vårdtjänster och kommer att stödja Aino Health med att effektivisera frånvaroanmälningar och sjukvårdsupplysning i den digitala plattformen Health Manager. Avtalet gäller den svenska marknaden. Första kunden att använda tjänsten är Botkyrka Kommun.

– Istället för att meddela närmaste chef eller en HR-avdelning kanaliseras de anställdas frånvaroanmälningar centralt till legitimerad vårdpersonal från Sjuksyrra. De tar emot frånvaroanmälningar och rapporterar in dem i molntjänsten HealthManager. I Finland har vi lång erfarenhet av denna tjänst som ger företag och organisationer reducerad sjukfrånvaro samtidigt som medarbetare får ett professionellt stöd och råd med uppföljning, säger Johan Strömberg, utvecklingschef för Aino Heath AB.

Centraliserad frånvaroanmälan bemannad av sjuksköterskor förstärker också effektiviteten i HealthManager när informationen matas in systematisk i realtid. Det garanteras av samarbetsavtalet med Sjuksyrra.

– Då vi lägger stor vikt i att ge en snabb och personlig kontakt kombinerat med en hög yrkeskompetens är jag övertygad att vi har en perfekt match med Aino. Sjuksyrra är ett bemanningsföretag med visionen att ge sjuksköterskor en varierande och stimulerande karriär. Samarbetet med Aino Health skapar nya möjligheter för våra medarbetare, säger Magnus Lundqvist, vd för Sjuksyrra AB.

HealthManager är en digital plattform som gör det möjligt för ledningen att analysera frånvarodata i realtid och proaktivt agera för att minimera frånvaro. Tjänsten erbjuder verktyg för rapportering och analys för att följa nyckeltal kopplade till Corporate Health Management. HealthManager underlättar för anställda, chefer, HR-avdelning, ledning och företagshälsovård att säkerställa arbetsförmåga och öka produktiviteten.

Informationen är sådan som Aino Health AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Detta pressmeddelande lämnades för offentliggörande genom Johan Strömberg, utvecklingschef på Aino Health AB, försorg klockan 09.00 den 28 augustil 2018.

 

För mer information:

Johan Strömberg, utvecklingschef Aino Health AB, telefon: +46 70 640 70 71

eller

Jyrki Eklund, vd Aino Health, Telefon: +358 40 042 4221

 

Om Aino Health (publ)

Aino Health är den ledande leverantören av digitala lösningar och processverktyg inom Corporate Health Management. Företagets kompletta system av plattformar och tjänster minskar sjukfrånvaron, sänker relaterade kostnader och förbättrar affärsresultat genom ökad produktivitet och engagemang hos organisationens anställda då hälsa, välbefinnande och säkerhet blir en integrerad del av det vardagliga arbetet. Besök gärna ainohealth.com.

Aino Health AB (publ) är listat på Nasdaq Stockholm First North (Ticker: AINO) med Erik Penser Bank, 08 463 83 00, som Certified Adviser.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra användarupplevelsen, analysera besökstrafik, anpassa innehåll och rikta annonser. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Se avsnittet vår sekretesspolicy.