Apetit använder Ainos lösningar för att höja trivseln på jobbet

LinkedInFacebookTwitterEmail

Apetit Plc och Aino Health Management Ltd utvidgar samarbetet så att det omfattar telefontjänsten Aino HealthDesk, systemet Aino HealthManager och tjänsten Medical Director.

”Vi genomförde en Aino HealthAudit på Apetit under 2015. Vi identifierade några områden som var i behov av utveckling och tog sedan systematiskt itu med dessa. Apetit ville utveckla ledningsverktyg samt effektivare arbetsmetoder för samarbetet med företagshälsovården, hanteringen av sjukfrånvaron, arbetet med tidiga stödinsatser och administrationen av arbetsförmågan i allmänhet. Vi tar itu med denna utmaning med en tydlig kvalitetsstrategi och finansiella nyckeltal”, säger Markku Pitkänen, COO på Aino Health Management.

Implementeringen genomfördes snabbt, tack vare den utmärkta projektgruppen. ”Det var fantastiskt att se hur snabbt man kunde enas och tjänsterna kunde tas i drift. Vi hade en mycket engagerad projektgrupp”, säger Pitkänen.

”Tjänsterna har nu varit i drift i några månader med mycket gott resultat”, säger Johanna Heikkilä, HR-direktör hos Apetit. ”Vi har använt kunskapen till att förbättra ledningsfunktionerna och introducera ett mer systematisk förhållningssätt till tidiga insatser. Tjänsten Medical Director har gett oss praktiska expertkunskaper inom hälsoutvecklingsprocesser, och arbetsledarna har fått möjlighet att erbjuda tidiga stödinsatser. Vår sjukfrånvaro har redan börjat minska”, säger Heikkilä.

Aino HealthDesk hjälper medarbetarna snabbt och bekvämt

Via telefontjänsten Aino HealthDesk kan medarbetarna få rådgivning om exempelvis akut sjukdom. På så sätt kan företaget hjälpa sina medarbetare att snabbt få vård vid behov. Om en medarbetare drabbas av influensa kan de koncentrera sig på att bli bättre och behöver inte tillbringa tid med att försöka få ett sjukintyg från en läkare.

Apetit Plc är ett finskt livsmedelsföretag som förser konsumenterna med hälsosam, välsmakande mat som lagas av lokalt producerade råvaror. Apetitkoncernens affärsområden är livsmedelslösningar, handel med spannmål, oljeväxtprodukter och skaldjur.

Dess aktier är noterade på börsen i Helsingfors. Apetit är verksamt i norra Östersjöregionen. Under 2015 uppgick omsättningen till 381 miljoner euro, och koncernen hade i medeltal 725 anställda.

Aino Health Management fungerar som en partner för sina kunder inom proaktivt hälsoarbete. Företaget förbättrar sina resultat när företagen tar väl hand om medarbetarnas arbetsförmåga och har god kontroll på de hälsorelaterade kostnaderna. Med hjälp av Ainos verktyg kan företagen ha riskerna för sjukfrånvaro och arbetsförmåga under kontroll samt förbättra medarbetarnas hälsa och optimera hälsovårdstjänsterna:

– Professionella administrationstjänster för optimering av företagshälsovårdens innehåll, effektivitet och kostnader

– Ledningssystem och hälsorelaterade samtalstjänster som minskar sjukfrånvaron och håller kontroll på riskerna för sänkt arbetsförmåga

– Tjänster för analys och permanent förbättring av medarbetarnas arbetsförmåga och för minskad risk för förtidspensionering

Mer information:

Aino Health Management Oy

Jarmo Iisakka, chef för försäljning och marknadsföring, tel. +358 40 706 7908

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra användarupplevelsen, analysera besökstrafik, anpassa innehåll och rikta annonser. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Se avsnittet vår sekretesspolicy.