Aino Health släpper tilläggstjänst för medicinska kontroller till SaaS plattformen HealthManager

LinkedInFacebookTwitterEmail

Aino Healths nya tilläggstjänst för medicinska kontroller hjälper organisationer att hålla sig till de arbetssäkerhets- och hälsoregler som gäller för respektive bransch. Tilläggstjänsten adderar värde till den befintliga SaaS plattformen HealthManager och håller reda på utförda och kommande medicinska kontroller. När en medarbetare behöver göra en medicinsk kontroll får dennes chef en automatisk påminnelse.

Hos de flesta av Ainos kunder, speciellt inom EU, är det arbetsgivarens ansvar att medarbetarna håller sig till gällande arbetssäkerhets- och hälsoregler. Detta kan innefatta syn- och hörselundersökning, hälsoundersökning, lungfunktionstest för dammiga miljöer m.m. Den nya tilläggstjänsten kan även användas för att säkerställa att alla anställda är informerade om nya policys, interna regelverk, rese-policys, uppförandekoder m.m.

Medicinska kontroller behöver utföras regelbundet och beror av specifika regler för en viss bransch, medarbetarens ålder, arbetsuppgifter mm. Ainos nya tilläggstjänst håller reda på vilka undersökningar som behöver göras för varje medarbetare, samt när de behöver vara genomförda. Systemet skickar en påminnelse till linjechefen i god tid innan den medicinska kontrollen måste vara genomförd så att medarbetaren kan genomföra den i tid.

Tilläggstjänsten gör det inte bara enklare för företag att följa lokala och bransch-specifika regler utan stöttar även linjecheferna när det gäller att ta väl hand om sina medarbetare.

“Våra kunder har efterfrågat den här funktionaliteten och eftersom vi alltid vill erbjuda bästa möjliga service är jag stolt att vår plattform nu är redo att hantera medicinska controller. Detta kommer göra det avsevört enklare för våra kunder at följa rådande arbetssäkerhets- och hälsoregler”, säger Jukka Räikkönen, CTO Aino Health”.

Flera kunder har redan tecknat avtal för tilläggstjänsten och kommer att börja använda den i sina verksamheter inom kort.

Huvudegenskaper

  • Automatiska påminnelser till chefer
  • Rapporter av utförda och kommande medicinska kontrollen i realtid
  • Möjlighet att anpassa systemet till att innefatta kundspecifika medicinska kontroller eller återkommande kontroller som behövs

 Om du vill veta mer så kan du boka en demo med oss här! 

För mer information:
Jukka Räikkönen, CTO Aino Health
Jukka.Raikkonen@ainohealth.com
+358 405 442 068

Om Aino Health
Aino Health är den ledande leverantören av SaaS-lösningar inom Corporate Health Management. Företagets kompletta system med SaaS-plattform och tjänster minskar sjukfrånvaron, sänker relaterade kostnader och förbättrar affärsresultat genom ökad produktivitet och engagemang hos organisationens anställda då hälsa, välbefinnande och säkerhet blir en integrerad del av det vardagliga arbetet. 
Läs mer på ainohealth.com.

Vi använder cookies på vår webbplats för att förbättra användarupplevelsen, analysera besökstrafik, anpassa innehåll och rikta annonser. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies. Se avsnittet vår sekretesspolicy.